2021-05-19 16:16:29• hírek • Bede Emőke

Elindult a nagy takarítási akció

Altfatter Tamás kormánymegbízott a Prefektusi Kollégium áprilisi ülésen kezdeményezte, hogy a teljes megye területén az önkormányzatok és a szociális segélyezettek aktív részvételével azonosítsák és számolják fel az illegális szemétlerakókat.

A testület által is jóváhagyott határozatról a prefektusi hivatal értesítette a polgármesteri hivatalokat, arra kérve őket, hogy állítsanak össze egy munkatervet, melynek teljesítésébe - a hatályos törvények adta lehetőséget kihasználva - a szociális segélyben részesülő, munkaképes lakosokat is be kell vonni. A minél jobb eredmények érdekében az akció koordinálásában részt vesz a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség és a megyei szociális kifizetési és felügyelőségi ügynökség is, a munka ellenőrzéséről pedig egy vegyes bizottság gondoskodik.


Szerdán az említett csapat Turc, Avasújváros, Avasújfalu és Ráksa községekben ellenőrizte a szemételtakarítási folyamatot, melyekben közel 20 személy vett részt. Az akciók megyeszerte június 1-ig fognak zajlani, a kezdeményezés eredményeit summázó jelentést pedig június 5-én, a környezetvédelmi világnapon mutatják majd be - tudatta a prefektusi hivatal.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: